zondag 22 januari 2012

The armed man

Gisteravond ben ik naar de Schouwburg in Doetinchem geweest. Daar werd een uitvoering gegeven van The armed man van Karl Jenkins. Het werd uitgevoerd door een projektkoor waarin o.a. ook het Achterhoeks Bachkoor (waar Jaap in zingt) zijn medewerking aan verleende. The armed man is een zogenaamde "Mass for peace" Het stuk is gecomponeerd in opdracht van het "The Royal Armouries" museum in Leeds ter gelegenheid van de Millennium vieringen. De premiere vond plaats in London in 2000, in de Royal Albert Hall. Het stuk was oorspronkelijk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, die plaats vond terwijl Jenkins aan zijn compositie werkte.
Dit concert werd georganiseerd door de Lionsclub Wisch "De Hamelandse Marken" De netto opbrengst is voor het project pijnsein, een projekt dat zich bezighoudt met pijnbestrijding bij kanker. Het was echt schitterend vooral ook door de indrukwekkende beelden die op de achtergrond geprojecteerd werden.

Klik op onderstaande link, het is L'Homme armee (de gewapende man), het eerste stuk van de mis in de originele uitvoering door Karl Jenkins zelf gedirigeerd.

L'homme armee uit The armed man van Karl Jenkins

Geen opmerkingen:

Een reactie posten