zondag 29 november 2009

Brabants orkest

We hadden kaartjes gekregen voor een klassiek zondagochtend concert in het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert werd uitgevoerd door het Brabants Orkest met als gast violist Valeriy Sokolov. We houden allebei van klassieke muziek maar hebben er beslist geen verstand van. Deze violist was ons dan ook volkomen onbekend. Maar even googlen en je komt er achter dat deze violist, slechts 23 jaar oud, als een van de grootste viooltalenten van dit moment geldt. Het was een prachtig concert, enorm indrukwekkend. Ook het concertgebouw is indrukwekkend. Een prachtige zaal, een enorm groot orgel en een fantastische akoestiek.

Omdat het al de hele morgen regende wilden we na afloop van het concert naar het Van Gogh Museum, maar voor de kassa stond een enorme rij, geen van beiden hadden we zin om achter aan te sluiten. Doorgelopen naar het Rijksmuseum. Maar daar was het niet anders.
In een cafeetje eerst maar eens wat gegeten en eenmaal weer buiten was het droog! Wie wil er dan nog naar een museum? Dus heerlijk geslenterd over de fraaie grachten van Amsterdam.

1 opmerking:

  1. Heerlijkkk zo'n uitje, fijn dat jullie zo genoten hebben! Prachtige foto's Yvonne!

    BeantwoordenVerwijderen